OPLEIDING BUSINESS CONTROL, UNIVERSITEIT MAASTRICHT

UMIO verzorgt als onderdeel van de School of Business and Economics van Universiteit Maastricht de deeltijd Opleiding Business Control.
.
De opleiding is gericht op verdieping en uitbreiding van actuele financieel-economische kennis die essentieel is voor (aankomende) controllers, financieel managers, consultants, interim financials en CFO’s. Deelnemers volgen deze opleiding om de week op donderdagmiddag en –avond, naast hun werk. Er wordt een sterk case-gerichte onderwijsmethode gehanteerd waarbij de theorie wordt toegepast op concrete praktijkproblemen, soms ingebracht door deelnemers zelf. Het onderwijs is kleinschalig om maximaal te profiteren van elkaars inbreng en ervaring. De opleiding biedt ook de mogelijkheid tot Personal Counseling.
.
Na afloop van de opleiding zijn de deelnemers lid van het alumni netwerk Finance and Control van Universiteit Maastricht en hebben de mogelijkheid deel te nemen aan diverse activiteiten op het gebied van permanente educatie en kunnen langs deze weg hun kennis en zakelijke netwerk vergroten.

emfc maastricht university
maastricht obc | opleiding business control | universiteit maastricht

ACHTERGROND

Veel functies waaronder die van financials veranderen momenteel in hoog tempo. Steeds meer wordt hij/zij gevraagd als sparringpartner van directie/CFO/CEO, waarbij het gaat om proactief adviseren over operationele, tactische en strategische vraagstukken. Vooruit kijken, kansen zien en helpen waarde te creëeren, dat is de nieuwe rol van de financial! Deze deeltijdopleiding van 12 maanden richt zich op financials en andere professionals die de rol van business partner ambiëren. De kern van de opleiding betreft de balans tussen basis op orde, stimuleren van vernieuwing en het tijdig inspelen op (strategische) veranderingen en de daarmee samenhangende risico’s. Er is aandacht voor de harde kant en de gedragsmatige kant. Het curriculum is zeer relevant en actueel en het onderwijs case gedreven, praktisch en van hoge toegevoegde waarde. De vakgebieden strategisch management, performance management en management control worden als vertrekpunt genomen. Omdat veel professionals worden geconfronteerd met verandertrajecten, worden ook gerelateerde onderwerpen als business model innovatie, verandermanagement, corporate governance, risk/ opportunity management, projectmanagement behandeld. Ook is er aanzienlijke aandacht voor moderne vormen van data-analyse en het toepassen van nieuwe technologieën in financieel -administratieve processen. Alle financials gaan daarmee te maken krijgen en moeten daar een visie op ontwikkelen. Daarnaast is er veel reflectie op de rol van business partner en de daarmee samenhangende persoonlijke effectiviteit van financials. De combinatie van professionals skill, business understanding en personal impact kenmerkt de  succesvolle business partner!

VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING GESCHIKT?

De opleiding is bedoeld voor een brede groep functionarissen waaronder:

Controllers

Financieel managers / Analisten / Directeuren

Portefeuillehouders Finance

Managers bedrijfsvoering

Financieringsspecialisten

Treasurers / tax / compliance specialisten

(aankomend) Toezichthouders / Commissarissen

Finance and control interim professionals

Zelfstandig professionals in finance & control

Adviseurs op financieel / economisch / bedrijfskundig vlak

met de ambitie om de rol van business partner professioneler in te vullen.
.
De opleiding is ook bijzonder geschikt voor accountants, hoofden administratie, assistent controllers en andere functionarissen die zich in de richting van business partner willen ontwikkelen.

WAAROM IS DEZE OPLEIDING GESCHIKT?

Goede redenen om de opleiding Business Control te volgen:

Uitgebalanceerd 12 maanden programma

Start jaarlijks in februari, mei, september & november

Case gedreven onderwijs

Veel aandacht voor nieuwste ontwikkelingen

Interactief onderwijs

Deelname aan landelijk erkend examen (optioneel)

Gunstige tijden: donderdag om de week van 14.00-21.00

Acceptabele studielast

Geen tentamens maar praktijkopdracht als afsluiting

Universitair diploma bij afronding

Zeer hoog slagingspercentage

Scherpe prijs/kwaliteit-verhouding

Lees voor meer redenen onze brochure!

“Het netwerk rondom de opleiding heeft mij de afgelopen jaren al vele nieuwe kansen en inzichten opgeleverd”

Toelating

De meeste deelnemers hebben als vooropleiding een HBO- of universitaire opleiding. Vaak in het financieel-economische domein maar lang niet altijd. Er zijn ook deelnemers met een achtergrond in facilitair, commercieel en hotel management, bestuur, organisatie, HRM, personeelswetenschappen, informatica, vastgoed, juridisch, onderwijs etc. Er is ook ruimte voor belangstellenden met een andere vooropleiding maar die wel over het HBO- of universitaire niveau beschikken. Daarnaast moet de deelnemer minimaal drie jaar werkervaring hebben.

Persoonlijk opleidingsadvies

Wij bieden joiu de mogelijkheid om in een of meer vertrouwelijke gesprekken over persoonlijke en/of professionele aangelegenheden te spreken. Onze (studie) coaches laten je graag profiteren van hun ruime ervaring en uitgebreide kennis van het hoger onderwijs.

Onze studieadviseurs zitten voor je klaar. Mail naar bc-sbe@maastrichtuniversity.nl en de studieadviseurs van de Opleiding Business Control nemen contact met je op. Zij helpen je graag!

.
BEPERKT AANTAL PLAATSEN
Vanwege het interactieve karakter van de opleiding laten wij een beperkt aantal deelnemers per groep toe. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld, dus vroege aanmelding wordt  aanbevolen.

maastricht obc | opleiding business control | universiteit maastricht

Download de brochure voor
een uitgebreid deelnemersprofiel

“Geen enkele andere investering heeft zo’n grote leverage als het gaat om het zetten van carrièrestappen en het realiseren van salarisverhoging”

COLLEGEGELD

Het collegegeld voor de hele opleiding bedraagt € 4.995. Het collegegeld kan desgewenst worden voldaan in twee termijnen van elk € 2.600. De aanschaf van boeken (ongeveer € 200) en de reiskosten komen voor rekening van de deelnemer. Het collegegeld is vrij van btw.
.
Het collegegeld kan jaarlijks worden aangepast maar staat per startmoment vast. Vaak wordt het collegegeld en de bijdrage voor aanschaffing van de boeken deels of volledig door de werkgever voldaan. Indien de deelnemer ondernemer of zzp-er is kunnen de opleidingskosten worden opgevoerd als bedrijfskosten.

collegegeld

Download de gratis brochure met uitgebreide
informatie over de Opleiding Business Control